🔵 نشست تخصصی بررسی پیامد های "کودک همسری"برگزار شد
✅پیش از ظهر امروز به همت دفتر امور بانوان و خانواده ی استانداری،ومشاوراستاندار و با حضور مدیران حوزه ی بهزیستی؛آموزش و پرورش؛فعالین اجتماعی و سمن های مرتبط نشست تخصصی بررسی پیامد های کودک همسری در سیستان وبلوچستان برگزار شد.
فریبا برنایی بجد مدیرکل دفترامور بانوان و خانواده ی استانداری در این نشست ضمن اعلام تدوین سند توسعه ارتقای وضعیت زنان سیستان وبلوچستان؛رئوس و سرفصل های اجتماعی این سند را یک مرجع مهم برای شناخت و برنامه ریزی درجهت رفع مشکلات پیش روی بانوان و خانواده ها در حوزه ی اجتماعی عنوان کرد و افزود:کودک همسری یک معضل اجتماعی است و علت های مختلفی در جامعه منجر به این پدیده شده اند و با توجه به پیامد های بعد از آن درصدد هستیم با ارایه ی راهکار های عملیاتی،برنامه ای جامع و مبسوط؛برای کاهش و مبارزه با این پدیده تدوین کنیم .
وی در ادامه نیز شمار ازدواج های ثبت نشده را یکی از چالش های پیش روی زنان و خانواده ها عنوان کرد و افزود:
بر اساس «پیماننامه جهانی حقوق کودک» هر فرد زیر 18 سال کودک محسوب میشود. بنابراین ازدواج هر فردی اعم از دختر یا پسر زیر 18 سال کودک همسری محسوب خواهد شد.و ایران نیز این معاهده را امضا کرده و همچنین دردین مبین اسلام نیز مسلمان؛از انجام هر آنچه که موجب رساندن ضرر به خود و دیگران شود منع شده است.
برنایی در ادامه نیز خاطر نشان کرد:می توان ازظرفیت مهم جامعه ی روحانیت برای آگاهی جامعه از پیامد این پدیده بهره برد و آموزش و پرورش؛بهزیستی و فعالین اجتماعی برای کاهش این پدیده نقش بسیار مهمی ایفا می کنند
وی همچنین در پایان تصریح کرد:برای توقف کودک همسری، نیاز به سیاست چند جانبهای است که بر دختران، خانوادهها، جامعه و تمرکز داشته باشد. به همین خاطر، باید برنامههای آموزشی و خدمات سلامت باروری را برای خانوادهها و جامعه فراهم کرد تا با توقف کودک همسری، بارداری زودهنگام و مشکلات و پیامدهای بعد آن کمتر شود.