هدیه یک تبلت؛ با هدیه یک مدرسه و تمام کتابخانههای دنیا را به بچهها هدیه دهید
جلسه توجیه طرح نهضت ملی هدایت با شعار هر دانشآموز یک تبلت، هر تبلت یک مدرسه - یک کلاس به منظور بهرهبرداری از ظرفیت بانوان کشور در این طرح به ریاست معاون رییس جمهور و معاون وزیر آموزش و پرورش و مدیران کل دفاتر بانوان استانداری ها به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
معصومه ابتکار در این جلسه تاکید کرد: در بحث آموزش هم با موضوع فقر سروکار داریم و هم با موضوع عدالت جنسیتی که در دوران کرونا تشدید شده است. بخشی از مشکل را رسانه ملی با برنامه مدرسه تلویزیونی حل کرده،اما هنوز همه مشکلات حل نشده و هر معلمی باید با دانش آموزان خود ارتباط برقرار کند.
وی در ادامه ضمن تقدیر از حرکت خوبی که برای تأمین تبلت دانشآموزان آغاز شده است، گفت: اینکه شما با بخشهای مختلف در حال کار هستید و همه دستگاهها در این طرح سهم داشتهاند، باارزش است.
معاون رییس جمهور اظهار امیدواری کرد با رعایت الزامات بهداشتی کامل از سوی عموم مردم شرایط کرونا رو به بهبود رود و در شهرهای سفید به سمت آموزش حضوری حرکت کنیم و افزود: ناچاریم مشکل تبلت و ابزار هوشمند را حل کنیم و بهترین راه مشارکت مردم و خیرین هستند. بسیاری افراد نذرهایی برای ایجاد مدرسه و کمک به تجهیزات مدرسه دارند که می تواند برای تامین تبلت تغییر جهت دهند، چون امروز تبلت همان مدرسه است.
وی ادامه داد: در عین حالی که تحولات خوبی در تحقق عدالت آموزشی در کشور داشتهایم، پاسخ آموزش و پرورش به کرونا سریع، به موقع و با کیفیت خوب بود. وزیر آموزش و پرورش در اجرای طرح آموزش مجازی با مخالفتهای زیادی مواجه شد اما خوب پیش رفت که جای تقدیر دارد.
وی بر اهمیت موضوع انتقال مهارت های زندگی در عصر جدید و انقلاب دیجیتال تاکید کرد و گفت: به موضوع استفاده صحیح از فضای مجازی هم باید توجه شود و در خواست ما این است که در شبکه شاد آموزش مهارت های صحیح استفاده از فضای مجازی برای خانواده ها و دانش آموزان ارائه شود.
در این جلسه معصومه ابتکار با اشاره به اینکه در این روزها هم به شکل معنایی و هم به شکل آئینی به وجود حضرت زهرا(س) توسل میکنیم، گفت: باید به وجود ایشان توجه فرهنگی در حوزه آموزش و پرورش نیز داشته باشم. این بانو معرفت، حکمت و دانایی ویژهای فراتر از عصر خودشان داشتند و دارای کمالات فکری و معنوی بودهاند که باید از این جنبهها نیز به ایشان توجه داشته باشیم.
وی پیشنهاد کرد: در شبکه شاد و شبکههای مرتبط با وزارت آموزش و پرورش خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) با ترجمه آیتالله مکارم شیرازی در دسترس قرار داده شود و به هر ترتیبی که مسئولان آموزش و پرورش صلاح میدانند زمینه توجه دانشآموزان به این خطبه را فراهم کنند.
ابتکار به محتوای خطبه فدکیه نیز اشاره کرد و گفت: این خطبه بسیار عجیب است؛ فلسفه خلقت، سیر زندگی انسانها، بیان حوادث تاریخی و شرایط بعثت، تحولات فکری و معنوی دوران بعثت، پیرایههایی که به دین و تفکر دینی زده شده و در نهایت آیندهنگری بینظیری که هشدار میدهد چه آیندهای در پیش رو داریم اگر به این نکات توجه نکنیم در این خطبه آمده است.وی اعلام کرد: اگر مسابقهای برای این خطبه ترتیب داده شود، معاونت امورزنان و خانواده نیز بخشی از جوایز آن را تقبل خواهد کرد.
ابتکار در پایان هشدار داد: دانشآموزان کم تجربه هستند و نمیدانند وارد چه عرصهای شدهاند و شاید عرصه مجازی را با واقعی مقایسه کنند. در حالی که این دو عرصه بسیار متفاوت و حتی متضاد هم است. برای مثال مبنای روابط در فضای مجازی بیاعتمادی است و با مبنای ارتباط در فضای حقیقی که اعتماد است بسیار متفاوت است. تا یک سال قبل استفاده از تبلت و موبایل در مدارس ممنوع بود اما اکنون مجبوریم مدرسه را وارد تبلت کنیم. ما از آموزشها عقب هستیم و باید بیشتر برای آموزش مهارتهای استفاده از فضای مجازی کار کنیم. والدین و دانشآموزان باید آسیبها و مخاطرات این فضا را بشناسند و بدانند با یک کلیک چه مخاطراتی ممکن است برای سلامت آنها ایجاد شود.