اخبار

ارتقای مشارکت های اجتماعی زنان سیستان و بلوچستان در عرصه مدیریت

زنان صبور، کارآمد و متدین سیستان و بلوچستان با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و توجه ویژه به این قشر بزرگ از جامعه حضور فعالتری در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و غیره پیدا کردند به گونه ای که هم اینک افزون بر 235 زن نخبه این استان عهده دار مناصب مدیریتی هستند.
به گفته صاحبنظران اجتماعی یکی از مهمترین معیارهای سنجش میزان توسعه یافتگی یک کشور میزان اهمیت و اعتباری است که زنان آن کشور دارا هستند به گونه ای که حضور فعال و موثرتر زنان در جامعه حاکی از توسعه یافتگی بیشتر آن است.
در این راستا به گفته کارشناسان مطابق با اهداف مندرج در سند چشم انداز 20 ساله نظام، ایران 1421 جامعه ای است که در آن تقویت نهاد خانواده، جایگاه زنان در عرصه های اجتماعی و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه زمینه ها تحقق یافته باشد.
با توجه به اهمیت حوزه فعالیت های زنان در عرصه های مختلف سیاسی، مدیریتی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی دولت تدبیر و امید زمینه را برای فعالیت گسترده زنان کشور به ویژه در سیستان و بلوچستان فراهم کرده به گونه ای که بر اساس آخرین آمار افزون بر 235 زن نخبه عهده دار مناصب مدیریتی هستند که شامل معاون استاندار، فرماندار (2 زن شیعه و سنی)، یک معاون فرماندار، 6 مدیر کل، 41 معاون مدیر کل، سه نفر رئیس دانشگاه، 12 مشاور مدیر کل، 41 مشاور فرماندار، 41 رئیس اداره، 2 نفر شهردار، سه بخشدار و 431 دهیار زن است که در تصمیم گیریهای سطح استان نقش ایفا می کنند.

***
برجسته شدن نقش زنان سیستان و بلوچستان در دولت تدبیر و امید
مدیر کل امور بانوان استانداری سیستان و بلوچستان در گفت و گو اظهارداشت: جایگاه زنان به عنوان قشر مهم و تاثیرگذار جامعه در دولت تدبیر و امید برجسته شده است به گونه ای که افزون بر 235 بانو عهده دار مناصب مدیریتی استان در رده های مختلف هستند.
مریم پویا افزود: دولت به این باور رسیده است که حضور فعال و موثر بانوان در صحنه می تواند در جامعه نشاط ایجاد کند و شاخص های امید را بهبود بخشد.
وی افزود: زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور نیازمند توجه هستند لذا دولت تلاش کرد بخشی از کارها و مدیریت ها را در اختیار این قشر قرار دهد تا متناسب با توان و ظرفیت خود بتوانند به جامعه خدمت و در زمینه توسعه و آبادانی کشور سهیم باشند.
وی ادامه داد: این مقدار نقش آفرینی زنان در این دولت در حالی است که در دولت گذشته زنان در سیستان و بلوچستان تنها به یک مدیر کل بانوان استانداری ، 42 معاون مدیر کل ، 20 مشاور مدیر کل و یک رئیس اداره محدود می شد.
وی گفت: به برکت دولت تدبیر و امید زنان توانسته اند تا حد زیادی به حقوق قانونی خود دست پیدا کنند و در عرصه های سیاسی، مدیریتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی حضور گسترده و فعالی داشته باشند.
وی بیان کرد: با توجه به اسناد بالادستی دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان در جایگاه ستادی در حوزه زنان و خانواده با رویکرد عدالت محوری، اعتدالگرایی مسئولیت سیاست گذاری، برنامه ریزی، هدایت، هماهنگی، سازماندهی، دیده بانی و پایش و ارزشیابی برنامه و اقدامات برای زنان، دختران و خانواده های استان را از طریق تشریک مساعی، همکاری بین بخشی، ترویج و چانه زنی و تعامل با دستگاههای دولتی، مراجع حاکمیتی، بخش عمومی و خصوصی، سازمانهای مردم نهاد، مراکزعلمی و پژوهشی از جمله دانشگاهها و حوزه های علمیه و رسانه ها با بهره گیری از مشارکت و همراهی مردان بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در راستای توان افزایی، ارتقای کیفیت و سبک زندگی، تقویت بنیان و کارکرد خانواده و با تاکید بر نقشهای متعدد زنان و حضور فعال و موثر آنان در عرصه های اجتماعی ، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در سطح استان همسو با کشور مدنظر است.
وی جذب اعتبار افزون بر چهار هزار میلیارد ریالی در راستای اجرای 13 طرح در حوزه زنان سیستان و بلوچستان در دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، اداره کل فنی و حرفه ای، استانداری و غیره در بخش های مختلف نظیر افزایش پوشش تحصیلی دختران بازمانده از تحصیل، بهبود وضعیت بهداشتی دانش آموزان دختر مناطق محروم و نیازمند استان در مقطع متوسطه، ارائه خدمات مشاوره و ساماندهی زنان کشاورز در راستای افزایش کیفیت و استاندارد های تولیدات آنان برای رسیدن به افزایش و پایداری اشتغال، توانمند سازی مهارتی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب های اجتماعی را از خدمات ارزنده دولت در استان در حوزه زنان ذکر کرد.
مدیر کل امور بانوان استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین اقدامات دیگری از سوی این حوزه به منظور اشتغال زنان در راستای برقراری عدالت و ایجاد فرصت های شغلی با دریافت سهمیه در دوره های آموزشی گاز از طریق جهاد دانشگاهی در استان انجام شده است.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی و حساس سازی مسئولان در خصوص ضرورت اشتغال برای زنان و خانواده ها با تاکید بر زنان سرپرست خانوار و نیازمند از طریق معرفی افراد به دستگاههای دولتی درمورد اشتغال و بکارگیری زنان و ایجاد کارآفرینی برای آنان با همکاری صندوق کار آفرینی امید از طریق اعطاء تسهیلات نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی در حوزه زنان با همکاری سازمان ها و ادارات مختلف، ارائه طرح ها و برنامه های متعدد در کارگروه بانوان و مصوب کردن آن در راستای ایجاد و نگهداشت خانواده سالم به منظور تقویت و اجرای برنامه حمایتی نهاد خانواده و کاهش فقر زنان سرپرست خانوار و با هدف پیشگیری و کاهش طلاق، تقویت کارکرد خانواده، تهیه و تدوین دهها گزارش و مصاحبه های آماری و تحلیلی پیرامون وضعیت زنان و خانواده و مشکلات مربوط به زنان در استان و انعکاس به مراجع ذیربط و درج در رسانه ها را از دیگر اقدامات این نهاد در حوزه زنان برشمرد.
وی افزود: این نهاد همچنین با توجه به رسالت خویش در حوزه زنان در بخش های مختلف نظیر پیشگیری از آسیب های اجتماعی و غیره اقداماتی را در دستور کار قرار داده است.

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۱۲:۲۶