به گزارش روابط عمومی استانداری، محمد نبی شیهکی رئیس پارک علم و فناوری استان طی گزارشی به استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: نتایج بررسی میدانی در مورد نحوه توسعه بازار و تجاری سازی صنایع دستی در شهرستانهای نیکشهر، فنوج و نواحی اطراف آن موید این مطلب است که مهمترین مشکل در این حوزه طراحی نامناسب، ترکیب رنگ غیر استاندارد و نبود بسته بندی در محصولات می باشد.
وی افزود: پارک علم و فناوری استان یک دوره آموزشی جامع برای کارآفرینان شهرستانهای نیکشهر و فنوج به منظور مناسبسازی طراحی و ترکیب رنگ محصولات برگزار خواهد کرد.
محمدنبی شیهکی خاطر نشان کرد: با توجه به ضرورت تغییر نگرش و شناخت دقیق مکانیزم توسعه بازار و تجاری سازی دارایی های فرهنگی، نشستی با مشارکت کلیه صنعتگران استان پیرامون این موضوع برگزار شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان بیان داشت: تربیت و پرورش بلاگر های تخصصی در حوزه صنایع دستی و صنایع خلاق یک ضرورت است؛ بنابراین دوره های تخصصی و آموزشی از بهمن ماه در شهرستانهای فنوج و نیکشهر برگزار خواهد شد.
وی گفت: بانک اطلاعاتی نقوش استان و نرم افزارهای شبیه سازی آن در پارک علم و فناوری استان در حال آمادهسازی است.
رئیس پارک علم و فناوری در ادامه با اشاره به معضل بسیار اساسی در نبود سیستم بستهبندی اظهارداشت: دپارتمان طراحی و بسته بندی حرفه ای با تمامی تجهیزات حرفه ای بسته بندی با محوریت بخش خصوصی و استارتاپ های فعال پارک علم و فناوری تا ۱۵ بهمن ماه در پارک استان مستقر خواهد شد.
محمدنبی شیهکی خبر داد: با توجه به ظرفیت بسیار خوب روستای سیاهکان در حوزه حصیربافی؛ برنامه توسعه بازار و طراحی حرفهای در این حوزه در اولویت قرار گرفت و نمونه طرح های جدید به دهیاری سیاهکان ارسال شد ضمن اینکه یکسری استارتاپ تخصصی نیز در این حوزه در پارک علم و فناوری استان شکل خواهد گرفت.
این مسئول خاطرنشان کرد: بخش تخصصی مشاوره های صنایع دستی به حوزه فعالیت منتورینگ های پارک علم و فناوری اضافه شد.
شیهکی بیان داشت: با توجه به اینکه تولید محتوای شهرستان ها در فضای مجازی و بستر وب بسیار محدود و اندک می باشد، پیشنهاد می شود؛ با همکاری فرمانداری ها؛ نهادها و دستگاههای مرتبط تولید محتوای فراگیر و جذاب از ظرفیتهای موجود در این مناطق تهیه نمایند.
بر اساس این گزارش؛ شهرستان نیکشهر الگوی مناسبی برای تجاری سازی غذا های متنوع و شهرستان فنوج علاوه بر اینکه دارای پوشش گیاهی متنوعی از داز، کنار، استبرق، گیش و خرما می باشد، مهمترین ظرفیت این شهرستان وجود رویشگاه طبیعی پرگرینا (گازرخ) است این درخت که به عنوان معجزه طبیعت شناخته می شود، می تواند؛ کانون عظیم خلق ثروت و اشتغال در شهرستان فنوج و شهرستانهای مجاور باشد و اگر مدل مناسبی با محوریت سرمایهگذاران بخش خصوصی تهیه شود، مهم ترین برند شاخص شهرستان فنوج خواهد بود.